DECAST

Decast je podcast Decathlonu ČR, který Vám pravidelně přináší zajímavé příběhy sportovců z našich řad. Hosté podcastu se s vámi podělí nejen o to, co vše mají v Decathlonu na starosti, ale leckdy i překvapí svými zájmy a příběhy. Jako například David Kopecký, který na kole dojel z Moravy až k Černému moři. Nebo karatistka Veronika Mišková, které jen tak tak unikla účast na olympiádě v Tokiu. Všechny naše epizody najdete na našem YouTube kanále, Spotify a dalších podcastových platformách.

přihlašte se k odběru na:

youtube
spotify
itune

DECAST #26 Tatiana Zajacová o práci zákaznického centra

Naší prioritou jsou spokojení zákazníci a právě proto se naše zákaznické centrum nazývá Customer happiness center (CHC). V něm už řadu let působí Tatiana Zajacová, náš vůbec první slovenský host! Jak se měří zákaznická spokojenost? Pomáhá jí v práci umělá inteligence? Jaké nejvtipnější konverzace se zákazníky si pamatuje? Poslechněte si v novém díle Decastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #25 Markéta a Jakub Vránovi o Decathlonu a rodině

Skloubení kariéry a soukromého života je bezesporu tématem pro moderní společnost. Markéta a Jakub Vránovi jsou manželé, kteří spolu prožili studia, práci v anglickém Decathlonu a pokračovali i v tom českém. Kolikrát se spolu za prací stěhovali? Jak vidí budoucnost svých dětí? Poslechněte si v novém díle Decastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #24 Stanislav Bartošek o skialpinismu a lavinách

Je tu první Decast roku 2024, který jsme tématicky zaměřili na skialpinismus a laviny. Pozvání přijal Stanislav Bartošek z horokurzy.cz, horský vůdce aspirant IFMGA. Jaké jsou největší mýty o lavinách? Co nám na skialpy nesmí chybět ve výbavě? Co dělat v případě sesuvu laviny? Poslechněte si zajímavý zimní díl našeho podcastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #23 Jan Černý o stěhování zličínské prodejny

V letošním roce jsme poprvé přestěhovali jednu z našich prodejen, konkrétně Decathlon Zličín. O tom si s námi přišel do podcastu Decast popovídat Jan Černý, ředitel této prodejny. Proč se prodejna přesunula? Co Honzovi dala práce stewarda? A z jakého důvodu se rozhodl jít z kanceláře zpátky na prodejnu? To vše a mnohem více v novém díle našeho podcastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #22 Petra Vacková o bronzovém úspěchu českého ragby

Na světovém šampionátu v ragby český výběr chyběl. Letní turnaj v sedmičkovém ragby na Evropských hrách byl ale s českou účastí a ženský tým na nich dokonce vybojoval bronzové medaile! Pevnou součástí týmu byla naše spoluhráčka z Decathlonu Brno Modřice Petra Vacková! Kdo je jejím sportovním vzorem? Kudy vede cesta na OH v Paříži? Jaké hodnoty ragby jsou ji nejbližší? To vše v novém díle našeho podcastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #21 S Barborou Rajnoch o moderním pětiboji

Moderní pětiboj je sport, který řada z nás vidí jednou za 4 roky na olympiádě. Naše spoluhráčka Barbora Rajnoch z Decathlon Chodov se tomuto velmi specifickému sportu věnuje a jejím největším úspěchem je 12. místo z mistrovství Evropy! Jak se moderní pětiboj za více než 100 let existence změnil? Co může závodník dělat, když se kůň rozhodne nespolupracovat? Změnil se její pohled na Decathlon? To vše se dozvíte v novém díle podcastu Decast!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #20 Zuzana Novotná o spolupráci s univerzitami

K začátku nového akademického roku jsme si připravili tématický podcast. Tentokrát se Zuzkou Novotnou, naší kolegyní, která má na starosti spolupráce s univerzitami. Jsou spolupráce firem a vysokých škol bězné? Jaké praxe studentům poskytujeme? A nabízíme školám i jiný program? To vše se dozvíte v našem Decastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #19 Kristina Kvapil o bezpečnosti v Decathlonu

Srpnový Decast se bude věnovat bezpečnosti v Decathlonu. Do studia jsme si pozvali Kristinu Kvapil, Safety lídryni Decathlonu ČR. Co všechno kromě bezpečnosti práce řeší? Jak se svolávají vadné produkty? Jakou pracovní deformaci si přenesla do osobního života? Na to a další otázky najdete odpověď v našem podcastu Decast!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #17 Petr Exner o zásobování našich prodejen

V novém Decastu jsme vyzpovídali jednoho z prvních zaměstnanců Decathlonu v Česku. Petr Exner se u nás stará o zásobování prodejen a jeho cílem je, abyste v našich prodejnách vždy našli dostatečnou nabídku sportovního vybavení. Ohrožuje jeho práci automatizace? Jakým způsobem Covid ovlivnil světový transport zboží? Jak si užil hraní v nové televizní reklamě? To vše a mnohem více v našem podcastu!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #16 Denisa Kupková o českém ženském fotbale

Nový Decast o ženském fotbale je tu! Do studia za námi zavítala Denisa Kupková, hráčka fotbalových Pardubic a vedoucí oddělení kolektivních sportů v Decathlon Černý Most. Čím se liší výchova malých fotbalistek u nás a na Západě? Daří se přitáhnout holky k fotbalu? Jak se dá spojit fotbalová kariéra s prací na plný úvazek?

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #15 Jan Hejma o IT procesech a kyberbezpečnosti

Zaposlouchejte se do nové epizody Decastu! Do dnešního dílu jsme si pozvali Jana Hejmu, lídra našeho IT týmu. Jak si nastavit dostatečně silné heslo? Které IT projekty vznikly unikátně pro český trh? Kolika kyberútokům Decathlon čelí? Poslechněte si!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #14 O mzdách a benefitech s Markétou Barešovou

První epizoda Decastu v letošním roce je tu! Tentokrát jsme vyzpovídali Markétu Barešovou, lídryni našeho Payroll týmu. Jak v Decathlonu nastavujeme výši mzdy? Jaké nabízíme zaměstnanecké benefity? Proč nemáme stravenky? To vše a mnohem víc!

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #13 S nejmladším ředitelem prodejny Decathlon Tomášem Vávrou

Ve 23 letech mnoho z nás teprve končilo vysokou školu, nastupovalo do prvního skutečného zaměstnání, zkrátka začínalo pravý dospělý život. Tomáš Vávra se ještě před dvacítkou vydal jinou cestou. Vedl oddělení v Decathlonu Metropole Zličín, řídil nabídku kolečkových sportů pro Českou republiku a v současnosti, ve 23 letech, ho najdete na Kladně na pozici ředitele celé prodejny. Jak těžké je skloubit školu, volný čas a vysokou manažerskou pozici? Jaká byla atmosféra na prodejně během Covidu? Čemu by se chtěl věnovat v dalších letech? Na moderátorské straně diskuzi vedla dvojice Jakubů, premiérově Jakub Major a Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #12 Arnaud Duchatelet o digitální budoucnosti Decathlonu [EN]

Kariéra, stejně jako cyklistický závod, čítá mnoho etap. Jedna kariérní etapa Arnauda Duchatelet právě končí, trvala 5 let a konala se v České republice. Arnaud přišel do českého Decathlonu v roce 2017 jako Digital leader s cílem posunout naše digitální služby, hlavně pak eshop decathlon.cz. Jaké byly největší výzvy? Čeho si na Češích váží? Co si odsud doslova odnáší? A kam podle něho směřuje sportovní maloobchod? Inspirativní a skoro až filozofickou epizodu moderovala dvojice ve složení Petra Baštanová a Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #11 O (ultra)maratonech s Filipem Cenefelsem

Ať už je to maraton, trailový běh, překážkový běh nebo dokonce ultramaraton, pro Filipa Cenefelse není žádná vzdálenost ani povrch cizí. Tohoto běžeckého nadšence s typickým plnovousem potkáte v Decathlonu Liberec, kde vede oddělení běhu. Překvapivě. Pro laika zní jeho vyprávění o závodech jako z jiné planety, rovněž i ambice dostat se na OH 2024! Čím zaměstnává hlavu během několikahodinových závodů? Kolik mu chybí do olympijského limitu? Na jakém závodu se mu líbilo nejvíce? Poutavé vyprávění o vášni k oblíbenému sportu doplnila svými dotazy dvojice Petra Baštanová a Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST SPRINT #1

Rozhodli jsme se vyzkoušet něco nového, respektive něco kratšího. Vítejte u prvního dílu Decastu Sprint, kratšího formátu našich podcastů. Dalibor Virág pracuje jako vedoucí turistiky v prodejně Decathlon Chodov a je také kvalifikovaným horským průvodcem. Pozvali jsme si ho tedy, aby nám něco řekl o tom, jak se pohybovat v zimním horském terénu. Věnovali jsme se rizikům skialpinismu, nebezpečí lavin, co je to tzv. lavinová svatá trojice, a v čem jsou české hory specificky zrádné. Otázky tentokrát kladla dvojice Petra Baštanová a Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #10 Sebastian Gasser o výrobě lyží Wedze

Ještě před tím, než jsme vůbec otevřeli první prodejnu Decathlon v ČR, pracoval Sebastian Gasser již 10 let ve francouzském Decathlonu. Postupem času se dostal až na pozici obchodního ředitele značky Wedze, která se specializuje na ryze zimní sporty, primárně pak na lyže. Během jeho návštěvy Česka, na podzim loňského roku, jsme ho pozvali do našeho podcastu, aby si o vývoji a výrobě lyží s námi promluvil a podělil se o detaily, ke kterým se lyžař běžně nedostane. Jak dlouho trvá vyvinout nový pár lyží? S jakými technickými partnery Wedze spolupracuje? Jaké jsou trendy a budoucnost lyžování? A nemohli jsme lyže Wedze náhodou spatřit i na olympijských hrách? Sebastiana tentokrát v angličtině zpovídal Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #9 O cyklotreku ze Zlína k Černému moři

Víte, kolik kilometrů ročně najezdíte na kole? Někdo pár stovek, jiní v jednotkách tisíců a opravdoví nadšenci přes 10 tisíc kilometrů za rok. Málokdo však zvládne 1600 km za 17 dní. Jednoho takového „blázna“ (v pozitivním slova smyslu) jsme si pozvali do další epizody našeho podcastu. David Kopecký z naší modřické prodejny v Brně se letos vydal na kole Riverside Touring 900 ze Zlína až k Černému moři. Co vše člověk s sebou potřebuje? Čím je kolo speciální? Jak se vypořádal s medvědy v rumunské divočině? Fascinujícím příběhem provázejí Petra Baštanová a Jakub Šindelář.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #8 O vrcholovém karate s Veronikou Miškovou

To, že modré Decathlon vesty oblékají převážně sportovci, je známý fakt. Avšak málokdo z nás se může pochlubit, že svůj oblíbený sport dělá na skutečně světové úrovni. Veronika Mišková to ale říct může, jelikož má doma dvě bronzové medaile z Mistrovství Evropy v karate a jen o kousíček jí utekla účast pod pěti kruhy v Tokiu. Jak se dá kombinovat vrcholová sportovní kariéra a zaměstnání?

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #7 S Janem Bláhou o turistice a kempování

Naše turistická značka Quechua je nejstarší a možná úplně tou nejznámější, kterou v naší nabídce najdete. Není tedy divu, že když se spojí její bohatá historie s charismatickým verbálním projevem našeho národního lídra pro turistiku Honzy Bláhy, vznikne jedna z nejnabitějších epizod podcastu Decast! Jaká je správná výslovnost značky „Quechua“? Jaké jsou trendy v kempování? A jak se ze čtrnáctidenní dovolené dá udělat dovolená na 3 a půl roku?

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #6 Decast se Servandem Quevedem

Servando Quevedo pochází z prosluněných Kanárských ostrovů. Ke španělskému naturelu jistě patří láska k tanci a zpěvu a tak ani nepřekvapí, že Servan pracoval také jako vyhazovač na diskotéce. Od té doby uteklo již moře času a pracovních zkušeností, které ho přivedly až do českého Decathlonu. Co ho po příchodu do Česka nejvíce překvapilo? Jak na stěhování reaguje jeho rodina? A pro který fotbalový klub buší Servandovo srdce?

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #5 O cyklistice v Decathlonu a sezóně 2021

O návštěvu našeho improvizovaného studia v kancelářích Decathlonu jsme poprosili Jirku Uhera, národního lídra cyklistiky v Decathlonu. Jak byla sezóna 2020 poznamenána světovou pandemií? Jaká bude ta nadcházející? Jaké jsou trendy a co se za posledních 11 let na trhu kol změnilo? Co obnáší pozice národního lídra cyklistiky? A na jaké novinky se cyklonadšenci mohou letos těšit?

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #4 O interní komunikaci s Petrou Baštanovou

Před 5 lety začala Péťa v komunikačním týmu jako překladatelka, vyzkoušela si práci na eshopu, šéfuje magazínu Dekáč a v současnosti zaštiťuje interní komunikaci naší firmy. Okolo důležitosti předávat podstatné informace více než 1600 kolegům se točila čtvrtá epizoda podcastu Decast. Zabrousili jsme ale i k osobním projektům, jejichž výsledek jste možná viděli v českých knihkupectvích. Více už nebudeme prozrazovat.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #3 Nejen o novoročních předsevzetích

Vybrat téma prvního Decastu roku 2021 bylo celkem jednoduché. K mikrofonu usedla crossfiťačka a Decathlon fitness expertka Adriana Máchová, aby s námi probrala tradici novoročních předsevzetí. Jaké si nastavit cíle? Čím by se doporučila vybavit? A jak velkou roli hraje strava? Áju nepotkáte pouze na prodejně v Brně, ale i na fitness závodech. Na zážitky z mezinárodních soutěží se ptali dnešní moderátoři Michaela Němcová a Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #2 Zimní speciál s Fandou a Jirkou

Druhý díl Decastu vás dokonale naladí na zimní atmosféru. Naše pozvání přijala dvojice Fanda Jakl a Jirka Kasal, národní lídři běžeckého a sjezdového lyžování. Probrali jsme cestu lyže z rýsovacího prkna až na sníh, novinky v naší nabídce a svůj prostor dostalo i unikátní vývojové centrum Mountain Store ve francouzských Alpách. Na závěr jsme se věnovali více či méně tradičním koníčkům obou našich dnešních hostů.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune

DECAST #1 O začátcích Decathlonu v ČR

Do prvního Decastu jsme si pozvali „pionýra Decathlonu v Česku”. Tak o sobě v žertu mluví Jirka Matějovský. Jeden z nejstarších (služebně 🙂) členů týmu Decathlon ČR se v historicky první epizodě Decastu podělil o začátky Decathlonu v Česku, jak se k němu dostal a řeč přišla i na firemní kulturu, kterou jako bývalý HR lídr velmi dobře zná. Otázky kladli Petra Baštanová a Jakub Vaníček.

Poslechněte si také na:

youtube spotify itune