Jak vybrat správnou velikost masky Easybreath

Pod mořskou hladinou je k vidění nespočet zajímavých a pozoruhodných živočichů a rostlin. K tomu, abyste si mohli krás mořského dna užívat bez omezení, potřebujete brýle nebo masku, která vám pohodlně sedne, zajistí dostatečný zorný úhel a přinese jen minumum omezení. K tomuto účelu jsme vyvinuli šnorchlovací masku Easybreath, která splňuje všechny tyto parametry. S jejím pořízením se však pojí také nutnost vybrat správnou velikost. Jen tak si totiž budete šnorchlování užívat bez omezení a bez zatékání vody, které vás bude nutit k předčasnému vynoření.

Připravil jsem pro vás krátké video, kde vám s kolegou Lukášem ukážeme, jak vybrat správnou velikost šnorchlovací masky Easybreath a vyzkoušet, jestli vám vše těsní. Jdeme na to:

Krok 1 – První výběr velikosti. Ještě předtím, než si masku nasadíte, je potřeba ,,předvybrat” velikost. Maska se vyrábí ve třech velikostech. Velikost XS většinou padne dětem do přibližně 10 let, velikost S/M je potom určena primárně pro ženy a muže se štílým obličejem a velikst M/L je pro muže se širším obličejem.

Krok 2 – Nasaďte si masku. Maska se jednoduše nasadí na hlavu tak, aby vám příjemně sedla. Nezapomeňte si porovnat vlasy, aby vás nic netlačilo. Silikon po stranách skla by vám neměl lézt do očí.

Krok 3 – Utahovací popruhy. Dotahněte popruhy pod bradou. Stačí za ně zatahnout směrem k uším.

Krok 4 – Zkontrolujte těsnění. Pokud máte masku dotaženou, objeďte prstem linii, kde se maska dotýká obličeje. Neměli byste nikde narazit na mezeru.

Krok 5 – Zaměřte se na prostor pod bradou. Bývá to nejčastější místo, kudy se voda do masky dostává. Je potřeba, aby zde vše těsnilo tak, jak můžete vidět ve videu.

Krok 6 – Závěrečná kontrola. Pokud vám maska všude po obvodu sedí a pod bradou nemáte mezeru, příjemně vám sedí a můžete volně dýchat, máte vybráno

Pokud jste masku kupovali přes náš Decathlon eshop, aníž byste si ji fyzicky vyzkoušeli, a nyní jste zjistili, že vám maska nesedí, nemusíte mít strach. Nepoužitou masku můžete do 90 dnů vrátit, ať už na kteroukoliv z našich prodejen Decathlon, tak přes přepravní společnost dle návodu, který jste obdrželi společně se zakoupenými produkty. V případě potřeby opravy nebo náhradních dílů vám jsou k dispozici naše stránky technické podpory

A je to!

 

šnorchlování vám odhalí spousta krás oceánského dna
Adam Petráš
V Decathlonu pracuji od roku 2016. Začínal jsem jako brigádník na oddělení běhu. Postupně jsem se přes zákaznický servis nakonec s celým týmem ponořil do zimních a vodních sportů. Dnes mě můžete potkat v oddělení vody, kde se snažím lidem ukázat nově rozšířený sport – Stand Up Paddle, u nás známější jako paddleboarding. Pomůžu také s výběrem těch správných plaveckých brýlí a v zimě poradím s výběrem lyží. Pocházím z jižních Čech, kde narazíte na rybník na každém rohu. Každé léto jsem tak už od malička strávil ve vodě, ať už jen dětským hraním, nebo třeba i plavbou na voru. Navíc jsme často s rodinou sjížděli řeky, ať už překrásný horní tok Vltavy nebo Sázavu, případně i dnes tak zalidněný úsek z „Vyšáku“ nebo Salzu. Ačkoliv jsem vystřídal různá plavidla od raftu přes kánoe po kajaky, až s příchodem paddleboardu jsem přišel na tu správnou chuť vodních sportů.

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení článku 4.8 / 5. Počet hodnocení: 17

Článek zatím nebyl hodnocen

Sledujte nás na sociálních sítích

Podobné články

Jak vybrat ten správný kajak pro vaše potřeby
Jak vybrat kajak

Jak vybrat kajak

Jak vybrat kajakVodácky sport a vodní turistika je mezi českými sportovci na špičce popularity mezi vodními sporty. Téměř každý vyrazil alespoň jednou v životě „na vodu“ a v naprosté většině se tam každoročně rád vrací. Na našich i zahraničních řekách je však...

dEkáč
dEkáč

Sdílejte článek

Podělte se o článek s přáteli!