Recenze: Kalhoty Solognac 500

Popis a cena

Testované kalhoty jsou z pevné a silné nepromokavé látky (polyesterový materiál s gramáží 226 g/m2 odolný vůči oděru). Podle údajů prodejce látka odolá přibližně dvouhodinovému dešti. Kalhoty jsou určeny na společné lovy za chladného počasí, kdy komfort lovce zajišťuje fleecová podšívka. Mají zapínání na knoflík a zip, dvě přední kapsy a dvě postranní kapsy – na levé straně na druky, na pravé na zip. V pase jsou poutka na pásek. Kalhoty jsou dostupné ve dvou barevných variantách – hnědé a tmavě zelené. Prodejní cena 1299 Kč.

Alt text
Alt text

Výsledek testování

Kalhoty jsou pohodlné a díky fleecové podšívce je v nich opravdu teplo. Podšívka nedosahuje až ke koncům nohavic, ale končí přibližně 25 cm před nimi, což usnadňuje přetažení nohavic přes vyšší obuv. Nepromokavost jsme zkoušeli chůzí ve vyšší mokré trávě a můžeme potvrdit, že kalhoty jsou vůči vodě skutečně odolné. V postranních kapsách je možné mít náboje, zavírací nůž nebo doklady. Silná látka použitá na svrchní vrstvu kalhot při pohybu šustí, na což je nutné při lovu pamatovat.

Verdikt redakce

Prodejce doporučuje kalhoty pro společné lovy za chladného počasí a garantuje jejich hřejivost. Kalhoty jsou skutečně velmi teplé. Zatímco testovanou bundu lze využít jak v leči, tak na stanovišti, kalhoty se hodí jednoznačně ke druhému účelu, protože při pohybu se v nich člověk velmi rychle zpotí.

Svět Myslivosti
Svět myslivosti je nezávislý měsíčník pro myslivce a přátele přírody, který začal vycházet v roce 2000. Na 72 stranách přináší aktuální informace z myslivecké politiky, vědy a výzkumu, praxe v honitbě, lovecké kynologie, ale též informace ze zahraničí, rozhovory, reportáže, kalendář tuzemských i zahraničních mysliveckých akcí atd. Za dobu své existence se stal respektovaným a vyhledávaným periodikem. Autory textů jsou vedle redaktorů přední čeští a slovenští myslivečtí oborníci. Grafická podoba vzniká s využitím fotografií od významných českých a slovenských fotografů přírody. Čerstvé informace ze zahraničí jsou zajišťovány díky spolupráci s redakcemi tamních periodik. Vydavatel provozuje též zpravodajský web Svetmyslivosti.cz, který je úzce propojen s tištěným Světem myslivosti. Samozřejmostí jsou aktivní profily na nejvyužívanějších sociálních sítích – Facebooku a Instagramu.

Podobné články

maskovaní myslivci
Vše o kamufláži

Vše o kamufláži

Vše o kamuflážiKamufláž neboli maskování je důležitou podmínkou pro nepozorované přiblížení se ke zvířatům. Ať už chcete fotografovat, nebo lovit, maskování a nehlučný pohyb jsou klíčové k tomu, abyste se ke zvířatům dostali co nejblíže. Jak by měl vypadat ideální...

čiětění a olejování zbraní
Jak vyčistit loveckou pušku

Jak vyčistit loveckou pušku

Jak vyčistit loveckou puškuMyslivecká či lovecká praxe vyžaduje nejen pořízení správného, kvalitního vybavení, ale zahrnuje především pečlivou péči o něj. U loveckého vybavení jako jsou zbraně to platí dvojnásob. Špatná nebo nedostatečná údržba může vést k mnohem...

dEkáč
dEkáč

Sdílejte článek

Podělte se o článek s přáteli!