Značka Ravene: francouzská kvalita na českém trhu

V Decathlonu spolupracujeme pouze s prověřenými partnery. V oblasti péče o koně je to již 15 let francouzská značka Ravene. Jde o poměrně mladou značku patřící do skupiny Audevard, která díky partnerství s Decathlonem vyrostla a stala se jedničkou na francouzském trhu. Společně vyvíjíme inovativní výrobky a školíme své týmy. 

péče o koně

Historie značky

Značka Ravene byla založena v roce 2006 v rámci skupiny Audevard, což je francouzská farmaceutická společnost zaměřená na zdraví koní, která byla založena v roce 1985 a aktuálně působí již ve 30 zemích (2021). V oblasti léčiv pro koně je na 2. místě na francouzském trhu a na 4. místě na trhu evropském. Ve svém portfoliu má například léky jako Vermifuges, Tildren, Equinoxx, Ekyflogyl nebo Imaverol.

Cíle

Na rozdíl od veterinárních léčiv, která podléhají striktním pravidlům a standardům pro vývoj, výrobu, distribuci a prodej, se značka Ravene zaměřuje pouze na volně prodejné výrobky. Díky tomu se stala velmi oblíbenou nejen u jezdců, ale i u majitelů a chovatelů koní. 

Hlavním cílem značky Ravene je, aby její výrobky byly díky jasným postupům jednoduché, příjemně se používaly a byly dostupné pro každého. Široká škála výrobků je určena na každodenní péči o koně: hřebelcování, péči o kopyta, přípravu na výkon či regeneraci.

 

Priority

Mezi hlavní priority této značky patří výroba přípravků s jednoduchým a příjemným používáním, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Jedním z hlavních cílů je snížení množství používaných plastů a snaha o používání především plastů recyklovaných. Složení veškerých výrobků je bez živočišných tuků a vždy je podrobně popsané na etiketě. 

Většina expertů v laboratořích Ravene jsou sami aktivní chovatelé koní, kteří vědí, jak důležité je podporovat jedinečný vztah mezi koněm a jeho chovatelem, který lze využít pro rozvíjení emocionálního či sportovního potenciálu. 

hřebelcování koně
kartáčování koně

Spojení s Decathlonem

V Decathlonu naleznete výrobky hned z 5 kategorií: 

Repelenty proti hmyzu – výrobky určené na odlákání hmyzu pro větší pohodlí a klid koně. 

Péče o kopyta – přípravky, které chrání a posilují střelky kopyta a odstraňují zápach.

Kosmetické přípravky – kondicionéry pro snazší rozčesávání, suché šampony neb třeba čistIcí ubrousky, které jsou určené na koňskou srst a hřívu.

Vnější péče – péče o unavené svaly a šlachy nebo například ochrana proti slunci.

Výživa – součástí portfolia této francouzské značky jsou i doplňky stravy. K jejich vývoji značka využívá odbornosti farmaceutické společnosti Audevard. Najdete zde komplexní multivitamínové produkty, ale i jednotlivé doplňky, jako třeba Biotin či česnek. Součástí této řady je i sirup na podporu dýchacích cest a různé pasty. 

Věříme, že vám tento článek pomohl nahlédnout do zákulisí našeho partnerství s předním světovým výrobcem produktů pro koně, jehož výhody a přednosti můžete nyní objevovat i v České republice. 

Monika Pohlová
V Decathlonu pracuji již od roku 2014, kdy jsem začínala brigádně na prodejně v Hradci Králové a byla jsem tak při jejím otevření. V roce 2016 jsem se přesunula do Prahy za účelem studií a při té příležitosti jsem pokračovala v Decathlonu na chodovské prodejně na oddělení fitness. Postupně jsem se mimo práce na prodejně začala realizovat i v překladatelském týmu a pomáhala jsem s překlady a koordinací projektů pro fitness. Vystudovala jsem fyzioterapii a po dokončení studií jsem se na pozici v překladatelském týmu přesunula úplně. Aktuálně tedy pracuji jako koordinátorka překladu pro fitness, vodní sporty a chůzi a zároveň pomáhám s editací a správou Decathlon Blogu. Mezi mé oblíbené sporty patří hlavně turistika, jóga nebo lyžování.

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení článku 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Článek zatím nebyl hodnocen

Sledujte nás na sociálních sítích

Podobné články

dekování koní
Průvodce dekami pro koně

Průvodce dekami pro koně

Průvodce dekami pro koněOBSAH ODPOCOVACÍ DEKY | STÁJOVÉ DEKY | VÝBĚHOVÉ DEKY | BEDERNÍ DEKY | SPRÁVNÁ VELIKOSTRozhodli jste se, že budete svého koně dekovat, ale ztrácíte se v nabídce obchodů a e-shopů s jezdeckými potřebami? Říkáte si, k čemu slouží a v čem se...

akrobatka na koni při voltiži
Jezdecká disciplína: Voltiž

Jezdecká disciplína: Voltiž

Jezdecká disciplína: VoltižV rámci jezdectví existuje mnoho disciplín, které se od sebe navzájem hodně liší. Postupně vám je představíme v sérii článků a začneme uměleckou a sportovně náročnou aktivitou, která vypadá jako gymnastika či tanec na koni a veřejností je...

jezdecké třmeny
Doplňky k jezdeckému sedlu

Doplňky k jezdeckému sedlu

Doplňky k jezdeckému sedluZ článku o výběru sedla víme, že vybrat samotné sedlo není úplně snadné a musíme zohlednit spoustu parametrů. K ježdění na koni však nestačí pouze sedlo. Je třeba jej opatřit třmeny a třmenovými řemeny, stabilizovat podbřišníkem a někdy i...

dEkáč
dEkáč

Sdílejte článek

Podělte se o článek s přáteli!